Известната в определени кръгове компания Highland Systems демонстрира още едно творение на

...
Известната в определени кръгове компания Highland Systems демонстрира още едно творение на
Коментари Харесай

Миниатюрна бронирана подводница пори с 50 км / ч. под вода

Известната в избрани кръгове компания Highland Systems показва още едно създание на своите инженери - 11-местна бронирана високоскоростна подводница, наречена Kronos. Тялото на този хибриден " звяр " е копирано от модела на плащ, има сгъваеми крила, дизелов генератор и електрически мотор с мощ 1200 конски сили. 

Highland Systems е дело на украинци и в този момент компанията е основана в ОАЕ и Англия. Тази мистериозна компания се афишира като изследователска и развойна, която събира надарени механически експерти от цялостен ​​свят в областта на защитата. Портфолиото на компанията включва тактически транспортни средства, свръхзвукови дронове, наземни роботи, набор от дребни и междинни дронове и даже първокласни суперяхти.

Но, да се ​​върнем на подводницата Kronos. Тя е предопределена за търговски, избавителни и военни интервенции, както се вижда от неналичието на разкош, минималистичен интериорен жанр, липса на прозорци за наблюдаване и други При дължина от към 9 метра, тежестта на подводницата е 10 тона. Крилата й могат да се повдигат отвесно, което я прави да наподобява като галактически транспортен съд от Междузвездни войни и разрешава да бъде превозена по естествени пътища на особено ремарке. Хибридната задвижваща система се състои от дизелов генератор с мощ 1200 конски сили, акумулатори и електрически мотор, който задвижва реактивния мотор.

Подводницата Kronos е способна да се гмурка на работна дълбочина до 100 метра, а сериозната дълбочина на гмуркане, като се вземе поради здравината на корпуса, е 250 метра. Запасите от въздух за дишането на екипажа, 10 пасажера и работа на дизел генератора, са задоволителни за 54 часа потапяне, като се има поради, че всичко това може да работи 36 часа единствено с едно зареждане на батерията. Задвижващата система разрешава на Kronos да доближи скорост от 80 километра в час във водно състояние и 50 километра в час в подводно състояние. Подводницата има система за адаптивно външно и вътрешно осветяване, автоматизирана система за поддържане на живота, климатизация и даже пускови установки за торпеда от невисок клас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР